Over ons

Oprichter van Magma Publicaties is Joost Bijlsma, een ondernemerszoon geboren op een steenworp afstand van de Waddenzee.

De liefde voor de natuur en ondernemen is hem dus met de paplepel ingegoten. Daar komt bij dat in zijn DNA iets zit wat moet opkomen tegen onrecht. Na een afgeronde studie Nederlands Recht besloot hij dat niet als jurist te gaan doen maar als journalist. In dienst van het Friesch Dagblad, Elsevier BI en Weekblad Pers ontwikkelde hij zich als interviewer, hoofdredacteur en later ook als bladenmaker.

In 2006 richtte Joost Magma Publicaties op om vrij te kunnen zijn in de keuze van opdrachten. Met dat bedrijf is hij actief als auteur, communicatieadviseur, ontwikkelaar van publicaties en uitgever, voor bekende en minder bekende organisaties.

Vanaf 2018 opereert Joost ook onder de merknaam Groene Koers. Daarmee richt hij zich speciaal op ondernemers die hun duurzame visie willen vastleggen.

Qua activiteiten mag de loopbaan van Joost verscheiden zijn, er is één rode draad: duurzaamheid. Hij publiceert hierover en fungeert als vakjurylid bij awards, zoals de prestigieuze KWI-plaquette.

Zijn missie: via verhalen de overgang versnellen naar een economie die beter is voor ons allemaal.