Wie is Joost Bijlsma?

Groene Koers is het strategische communicatiebureau van Joost Bijlsma en zijn netwerk.

Wie is Joost Bijlsma? Een liefhebber van zeilen en de Waddenzee. Maar om met Groene Koers in zee te gaan hoeft u niet te houden van boten en water. Wel van avontuur, natuur en – letterlijk – sterke verhalen.

Meer wensen?
U vindt dat uw organisatie een scherpere, groene koers moet varen. En dat de visie en missie moeten worden vastgelegd en verkondigd.

Oh nee, een consultant…
Vrees niet. Ik ben geen slimme bedrijfskundige die u vertelt wat uw organisatie moet doen. U blijft aan het roer, en ik stel vragen: domme, diepgravende en knagende.
Ik luister net zo lang totdat ik begrijp waar u naartoe wilt en die koers in kaart kan brengen.

Nog erger, een journalist!
Maar wel één die honderden ondernemers en ceo’s interviewde. En die tientallen boeken, tijdschriften en jaarverslagen ontwikkelde in opdracht van ondernemers en organisaties. Waardoor ik een visie heb op hoe zij succesvol functioneren én communiceren.

Een alleskunner?
Allesbehalve. Ik focus vooral op vragen stellen, visie vastleggen en verhalen schrijven. Op terreinen waarin ik minder thuis ben, huur ik experts in, die ook zelfstandig werken. Want dankzij mijn ervaring weet ik: een bedrijf leiden? No way, Joost B.! Dat laat ik graag over aan klanten: bij voorkeur gezagvolle leiders met een duurzaam hart.

Een wereldverbeteraar, dus…
Zo zou ik het zelf niet uitdrukken. De aarde hoeft niet beter, maar organisaties en ondernemingen wel.
Daaraan wil ik bijdragen via heldere visies en inspirerende verhalen. Dat is dan weer mijn missie.

Wat nu?
Boeien!

Graag een afspraak

Meer weten over Joost Bijlsma en Groene Koers